menu

Családireceptkönyv.hu

fincsi túrós-csokis


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



35 dkg liszt
15 dkg cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 tojás
10 dkg vaj
2 dl tej
1 tasak sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

40 dkg tehéntúró
4 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
fél citrom reszelt héja

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj

Elkészítés:


A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A tejet lassan öntjük hozzá, így egy krémes tésztát kapunk. A tészta felét kivajazott sütőformába tesszük. A töltelék alapanyagait egy tálba tesszük és mixerrel összedolgozzuk, elsimítjuk a sütőformában lévő tésztán. Erre kerül a megmaradt tészta, majd 180 fokon 35 percen át sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat, mikor a sütemény elkészült megkenjük vele a tetejét. Hagyjuk, hogy kihűljön majd szeletelhetjük is.

fincsi túrós-csokis

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Erika
ŐSZIBARACKOS TEJFÖLÖS SÜTI
ŐSZIBARACKOS TEJFÖLÖS SÜTI

Összegyúrom, 2be osztom, kinyújtom. Első lapot sütőpapíros tepsibe teszem, rá a tölteléket, erre a 2.lap. Felvert tojással lekenem, villával megszúrkálom, 170fokon légkeveréssel 35...

Elkészítési idő: Kb.3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Betty
Olimpia szelet
Avatar Betty Kedvelnék
Olimpia szelet

4 tojás sárgáját 30 dkg cukorral 10 kanál vízzel habosra keverünk. Hozzáadunk 20 dkg lisztet 1 csomag sütőport és 10 dkg darált diót, majd a tojások fehérjét felverve. Krém kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Három emelet boldogság
Három emelet boldogság

Míg hűl elkészítjük a krémet. - 3 cs vaníliás puding - 9 dl tej - 4 cs vaníliás cukor - 20 dkg vaj - 1 cs lapzselatin a krém fixálásához A habhoz: - 8 dl tejszín keménye ver...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmákos süti
Szezámmákos süti

A szezámmagot ledaráljukA tojássárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük, a hozzávalókat beletesszük, elkeverjük, ekkor egy lágy “tésztát” kell kapjunkA tojásfehérjét kemény habbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk