menu

Családireceptkönyv.hu

fokhagymás lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 bögre kefir,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

Elkészítés:


Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk.

Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 – 20 percet.

A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre.

Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.tudasfaja.com/egy-recept-ami-lekorozte-a-langost-bogres-fokhagymas-lepeny-amibol-te-is-repetat-kersz/

fokhagymás lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
NARANCSOS-MASCARPONES TORTA
NARANCSOS-MASCARPONES TORTA

A szokàsos módon piskótàt sütünk, 180fok 20 perc alatt (vékony tésztaréteg lesz!). A krém hozzávalóit simára keverjük. A zseléhez 1 narancs levét, pici édesítőt összekeverünk,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Töltött burgonya
Töltött burgonya

A burgonyákat héjastul alaposan megmossuk, megtöröljük papírtörlővel. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, a megmosott burgonyát héjastul a forró sütőben megsütjük. Ha megsültek, óv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
UPDATE SAJTOS MASNI
UPDATE SAJTOS MASNI

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk. A tojást felütjük egy kisebb tálba, hozzáadjuk a paprikát és a sót. Villával alaposan felverjük. Az így kapott tojással megkenjük a tésztát m...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Zabos túrós sós reggeli lepény
Zabos túrós sós reggeli lepény

Mindent alaposan összekeverünk: először a szilárd szekciót, majd utána a többit. Majd egy palacsinta-szerű kivitelezéssel a tűzhelyen kisütjük a masszát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk