menu

Családireceptkönyv.hu

Forgácsfánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojássárgája, 4 kanál tejszín,
2 kanál rum, 2 csipet só,
Annyi liszt, amennyit felvesz (kb 7 púpos evőkanál).

A hozzávalókat hólyagosra gyúrjuk, jó vékonyra sodorjuk.
Derelyevágóvak feldaraboljuk, tetszés szerint formázzuk.
Forró olajban kisütjük, és alaposan megszórjuk porcukorral.

Forgácsfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Húsos burgonyalepény
Húsos burgonyalepény

Az összes burgonyát finomra reszeljük, majd hagyjuk állni. Összekeverjük a darált sertés- és marhahúst a tejjel és a tojással. A burgonyából kinyomkodjuk a nedvességet, majd a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombamártás knédlivel
Gombamártás knédlivel

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A zsiradékon (olajon) a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletet gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és szegfűbo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rakott tészta
Rakott tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és olvasztott vajjal összekeverjük. Kevés olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és hozzátesszük a felv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Töltött burgonya rúd(megcsinálni,finom)
Töltött burgonya rúd(megcsinálni,finom)

A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. A vizet leöntjük róla, burgonya törővel összetörjük, hozzá adjuk a lisztet, tojást, vajat, és az előzőleg apróra vágott o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk