3 evőkanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.
A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
Megtisztítjuk a zöldségeket. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a retket és a répát, felaprítjuk a hagymát. Az egészet összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és fóliával letakarva legalá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a majonézt, és a mustárt összekeverjük egy tálban. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük. A...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűMindent összeleverünk, 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a krumplit megmossuk,sós vizbeb héjában megfőzzük,leszűrjük,hűlni hagyjuk -a zöldségkeveréket sós vizben megfőzzük,leszűrjük -a krumplit meghámozzuk,kis kockákra vágjuk,összekev...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű