25 dkg csirkemáj, esetleg pecsenye kacsa- vagy libamáj,
- 10 dkg zsír (sertés vagy libazsír)
- 1 nagy fej hagyma,
- alma vagy körte,
- só, bors,
- majoránna ízlés szerint
A szálára vágott hagymát üvegesre pirítom a zsíron, majd hozzáadom a májat. Ügyelve arra, hogy ne süssem túl, addig pirítom a májat, míg az összes folyadékot elveszti. Mikor majdnem készen van, hozzáadom az almát vagy a körtét, illetve majoránnával és borssal ízesítem.
Ha elkészült a máj, akkor a májakat és a sült almát igyekszem egyenletesen eloszlatni egy csatos üveg alján (egy jénai tál is tökéletesen megteszi), majd rámerem a még meleg zsiradékot.
Hidegen, lila vagy újhagymával tálalom. Fokhagymás kenyér csipsszel adom.
A sütőt előmelegítjük kb.180 fokra. A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, a tojássárgákat kiszedjük. A tojássárgát, a tejfölt, a sót, az őröltborsot, a tonhalat és az apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és ráfacsarjuk a citrom levét, rászórjuk a cukrot. Hagyjuk egy kicsit állni, amíg a többi hozzávalót megtisztítjuk, felvágjuk, majd az egészet összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lila hagymát felszeleteljük. Az olajat és az ecetet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát. Jól elkeverjük, félretesszük. A rukkolát megmossuk, leszárítjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet a tejszínnel és a tojás fehérjével aprítógépben pépesítjük. A húspépbe keverjük a felkockázott paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű