Családireceptkönyv.hu

Házi ételizesitő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Házi ételízesítő



Hozzávalók:

(egy nagyobb adaghoz)



1 kg sárgarépa

50 dkg paradicsom

50 dkg káposzta (fehér)

50 dkg fehérrépa

50 dkg karfiol

25 dkg zeller gyökér

25 dkg karalábé

25 dkg kelkáposzta

25 dkg vöröshagyma

25 dkg jó húsos zöldpaprika

1 kg só

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk és húsdarálón ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 kg sót és jól összekeverjük, majd befőttes üvegekbe töltjük. Érdemes kissé lenyomkodni a zöldségeket az üvegben, hogy ne legyen annyira levegős. Miután megtelt, tetővel lezárjuk és a spájzba tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Házi ételizesitő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancs-alma lekvár recept
Narancs-alma lekvár recept

Hámozzuk meg a narancsokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket apró darabokra. A magokat távolítsuk el. Pucoljuk meg az almákat és reszeljük le a reszelő n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szilvalekvár sütőben
Szilvalekvár sütőben

A szilvát alaposan mosd meg, a szárát szedd le, felezd el, magozd ki. Ha vannak benne hibás részek, azokat feltétlenül vágd ki. Tedd egy tiszta, magasabb peremű tepsibe, amit ecett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ananászbefőtt
Ananászbefőtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromkrém
Citromkrém

A tojásokat a cukorral, a sóval habosra keverni, majd hozzáadni a citromok levét és lereszelt héját is.(narancs és mandarinnal megbolondítani) Gőz felett, folyamatos keveréssel sű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk