5-6 kg gyümölcsből, 12-14 üveg lesz.
Tiszta üvegek, tiszta kupakok, gyümölcs.
Lekvár készítésnél 20-25 db polisett tabletta,
befőttnél 3-5 db polisett tabletta,attól függ milyen édes a gyümölcs.
birshez 3 - 5 szegfűszeg
Lekvár: A tisztára mosott és sérülésektől megtisztított, kimagozott stb. gyümölcsöt ledarálom, megfőzöm. /kb. 1 - 3 óra /. Beleteszem a polisettet és 10-15 percig forralom. A forró lekvárt üvegekbe merem, lezárom.Két folpach közé nátrium benzonátot teszek. Száraz dunsztba teszem,/ pokróc/, két napig hagyom kihűlni.
Befőtt:Ha befőttet készítek, a gyümölcsöt közvetlenül az üvegbe teszem, majd annyi vizet öntök rá, amennyi elfedi,és pár szem polisett tablettát. Az üvegeket egy nagy lábosba teszem, majd a lábosba vizet öntök. A kupakok alá itt is két folpach közé nátrium benzoátot teszek. Az edényben lévő vizet felforralom, /80-90 fok / Kikapcsolom a tűzhelyet és a befőttet abba hagyom kihűlni.
Szedjünk legalább 40-50 kinyílott vörös, de még inkább bordó színű rózsát. A rózsaszirmokat szedjük le, és nézzük át, ne kerüljön bele semmi oda nem illő dolog. Ezután következik a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA körtéket pucold meg, csumázd ki, és darabold tetszőleges méretű részekre. Fogj egy akkora lábast, amiben mind elférnek, öntsd háromnegyedig vízzel, tedd bele a citromsavat és a...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA fokhagymát pucold meg, mosd meg, csak az egészséges gerezdeket használd fel a krémhez. Törd össze egy mélyebb tálban, vagy dobd aprítógépbe. Add hozzá fokozatosan az olajat, rakd...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűjhjhj
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű