1/2 kg túró
450 g tejföl
10 dkg vaj (kicsit olvasszuk meg, hogy könnyen el tudjuk keverni)
4 egész tojás
10 dkg liszt (kb 7 ek)
10 dkg cukor (kb 7 ek)
1 citrom reszelt héja
vaj a tepsi kenéséhez
a tálaláshoz:
lekvár, vaníliás puding, porcukor
Melegítsük elő a sütőt jó közepes hőmérsékletűre.
Öntsük a hozzávalókat egy tálba és jól keverjük össze. (Célszerű a vajjal, a túróval és a tejföllel kezdeni) Öntsük a masszát a kivajazott tepsibe. Terítsük szét egyenletesen.
Tegyük a sütőbe, ahol kb 30 perc alatt elkészül.
Megjegyzés: Az alja és a teteje a tojástól a hő hatására picit keményebb rėteget képez. Kėszìtsétek el bátran!
http://www.holgyliget.hu/archivum/5997
A leveles tésztát felengedjük, 4 felé osztjuk és nagyon vékonyra, kb 30*30 cm-re kinyújtjuk. Lehet olyat is kapni, ami már eleve lapokból áll, azzal könnyebb dolgunk lesz. 200 foko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejbe a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, és a vajat összekeverjük. A fehérjéből habot verünk és azt is belekeverjük. A kiflit karikára vágjuk és kivajazott tálba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót és a sütőport. Elmorzsoljuk benne a margarint, belekeverjük a tojásokat, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz