menu

Családireceptkönyv.hu

Almás mascarponés csábítás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók az alsó réteghez:

25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor

A felső réteg:

40 dkg reszelt alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanálnyi fahéj
10 dkg vaníliás keksz

A tetejére:

1 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj

Elkészítés:


A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az egészet. A reszelt almát a cukorral együtt egy kis edénybe tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig kavargatjuk amíg karamellizálódik. A kekszet összetörjük és hozzákeverjük a fahéjjal együtt. Kihűtjük és ráhalmozzuk a habos rétegre. Majd a maradék tejszínhabot is felverjük és eloszlatjuk a tetején. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, megszórjuk vele a tetejét és lehűtjük, majd tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Hólabda
Hólabda

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Felhő szelet
Felhő szelet

A felhő szelet tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Két sütőpapír között vagy lisztezett felületen kb. 25 x 35 cm-es méretű téglalappá nyújtjuk, majd egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Angolkrém
Angolkrém

„A pudingszerű angol krém (Crème anglaise, Zuppa Inglese, Eierrahm) a cukor, tojássárgája és tej hígabb keveréke, amelyben a tojássárgája fehérjéinek koagulációja sűríti be a te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Zsuzsi szelet
Zsuzsi szelet

1.A hozzávalókat, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz fölött kb. 5 percig főzzük. 2.Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és összegyúrjuk. 3.2-3 órát pihentetjük sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk