menu

Családireceptkönyv.hu

Kapusznyika, avagy káposztás lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2,5 dl langyos tej,
fél kocka élesztő,
2 kis kanál cukor,
1 csapott ek. só,
1 ek. zsír+ a megsült kapusznyikák tetejére kenéshez,
45-50 dkg liszt,
1 tojás,
fél fej káposzta,
kevés olaj vagy zsír,
só, bors.

Elkészítés:


A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, benne a cukorral, sóval és a kanál zsírral, majd a lisztet is hozzáadva jó alaposan átgyúrjuk a tésztát. Duplájára kelesztjük, majd a 8 részre osztott tésztát egyenként egy kisebb kör alakra nyújtjuk. Mindegyik felét megtöltjük 2-3 evőkanálnyi káposztával, majd ráhajtjuk félhold alakban a tészta másik felét, a széleit jól rányomkodjuk és még egy villa hegyével végigjárjuk a széleket, így biztosan nem fog szétesni sütés közben. Szilikonos sütőpapírral borított tepsire tesszük, megszúrjuk villával néhány helyen, megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben sütjük kb. 180 fokon nagyjából 15 percig. A megsült kapusznyikákat még forrón lekenjük egy kis zsírral (kenőtollal és nagyon vékonyan).
A káposzta elkészítéséhez tökéletesen elég annyi idő, amíg hagyjuk a tésztát kelni. Lereszeljük, vagy aprítógéppel picire daráljuk a megtisztított káposzta leveleit, sózzuk és állni hagyjuk egy ideig. Később kinyomkodjuk belőle a vizet, majd kevés zsiradékon, alacsony hőfokon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, néhányszor átkeverve hagyjuk jól megpuhulni.

Kapusznyika, avagy káposztás lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sárgarépás-magvas kenyér
Sárgarépás-magvas kenyér

Egy száraz serpenyőben a magokat és a zabpelyhet 1-2 perc alatt illatosra pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Tálba mérjük a liszteket, elkeverjük a sóval és a közepébe mélyedést készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szezámpelyhes maglisztes kenyér
Szezámpelyhes maglisztes kenyér

A száraz és a nedves hozzávalókat külön-küön tálban kevertem össze, majd a folyadékot a maglisztekhez adtam, robotgéppel összekevertem és a kész masszát 10 percig állni hagytam. E...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia briós
Francia briós

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és kivajazunk, kilisztezünk vékonyan a formákat. Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Gyors zabos pizzás tekercs
Gyors zabos pizzás tekercs

A tésztához a zabpehelylisztet, búzasikért, élesztőt elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, a kókuszolajat és összegyúrjuk. Letakarva kb. 15-20 percet pihentetjük. A töltelékhez a hozzáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk