20 dkg puha vaj
♦ 15 dkg barna nádcukor
♦ 3 tojás
♦ 20 dkg liszt
♦ 1 teáskanál őrölt fahéj
♦ ízlés szerint őrölt kardamom,
ánizs, gyömbér
♦ 1 teáskanál sütőpor
♦ 3 alma
♦ 25 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
(barack, áfonya, szilva, mazsola).
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat. A lisztet tálba rakjuk a fűszerekkel és a sütőporral. Az aszalt gyümölcsöket, ha darabosabbak, apróra vágjuk, a lisztes keverékbe tesszük. Az almát megmossuk, majd lereszeljük. A vajas-tojásos keverékhez adjuk a száraz hozzávalókat, végül a reszelt almát. Kivajazott kalácsformába simítjuk, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
1. A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk, a rozmaringot leöblítjük. A pulykamellet megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, bőrét óvatosan lefejtjük, és késheggyel, mélyen, a ro...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: Nehéz♥ TÉSZTA: Liszt +cukor + fűszereket egy nagy tálba szitáljuk, közepébe fészket készítünk, beleöntjük az 1 dl vízen felolvasztott margarint + mézet és a felvert tojást. Alaposan ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, a vastag erezetét elvékonyítjuk. A maradék káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra vágjuk. Utána elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSzemélyenként 2-3 tojást, és 2-3 szelet (3-6 dkg) füstölt sonkát számolj. Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, olvaszd fel benne a zsiradékot vagy öntsd bele az olajat. V...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű