20 dkg puha vaj
♦ 15 dkg barna nádcukor
♦ 3 tojás
♦ 20 dkg liszt
♦ 1 teáskanál őrölt fahéj
♦ ízlés szerint őrölt kardamom,
ánizs, gyömbér
♦ 1 teáskanál sütőpor
♦ 3 alma
♦ 25 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
(barack, áfonya, szilva, mazsola).
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat. A lisztet tálba rakjuk a fűszerekkel és a sütőporral. Az aszalt gyümölcsöket, ha darabosabbak, apróra vágjuk, a lisztes keverékbe tesszük. Az almát megmossuk, majd lereszeljük. A vajas-tojásos keverékhez adjuk a száraz hozzávalókat, végül a reszelt almát. Kivajazott kalácsformába simítjuk, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
A rumot egy kevés forró vízzel felengedjük, és beáztatjuk a mazsolát. A tojást összekeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat, és hozzászitáljuk a lisztet és a sütő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa friss spenótból készítjük, akkor a megtisztított, alaposan lecsepegtetett kissé összetépkedett spenótot kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. Ha kihűlt, nyomkodjuk ki a levét és bot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és egészben a p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű