• 6 narancs
• 1 nagyobb citrom lereszelt héja
• 1,5 liter 100%-s narancslé
• 6 dl natúr joghurt
• fél teáskanálnyi őrölt szegfűszeg
• negyed teáskanálnyi őrölt fahéj
• 4-5 evőkanálnyi méz
1. Tegyen fel forrni egy deciliternyi vizet, majd adagolja hozzá a citrom lereszelt héját és a kétféle fűszert. A 3 alaposan megmosott narancsnak reszelje le a héját, majd facsarja ki a levét, a másik 3 narancsot pedig hámozza meg.
2. Egy lábasba rakja bele a citromhéjjal és fűszerekkel felforralt vizet, a narancsok kifacsart levét, a 100%-os narancslevet, a joghurtot és a lereszelt narancshéjat. Forralja össze a hozzávalókat. Majd fűszerezze még, ha szükséges és édesítse mézzel.
3. A kandírozott narancshéjak elkészítéséhez a meghámozott narancshéjakra lesz szükség, amelyeket 1-2 milliméteres csíkokra kell vágni. Egy kisebb edénybe rakjon egy kevés vizet, cukrot és narancshéjakat. Fedő alatt körülbelül egy órán keresztül főzze a gyümölcsök héját.
4. Majd szűrje le és forgassa meg azokat cukorban. Nem csupán a leves díszítésére alkalmas a kandírozott narancshéj, hanem süteményeket és desszerteket is lehet ízesíteni vele.
, Keverjük habosra a tojások sárgáját az édesítővel, a cukorral és a a ki kapart vaníliával,majd szitáljuk bele a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot, m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA cukorból és a vízből szirupot főzünk, ha kihűlt beleöntjük a vodkát. A gyümölcsöket alaposan mossuk meg. 3 narancsot és a citromot meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. 1 naran...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesAz almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, a husukat héjastúl cikkekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A hús tetejét 1,5 cm-es közökben bevágjuk, a vágatokat mustárral kiken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgákat előkészítem, eltávolítom a fás végüket úgy, hogy a közepénél és a vastagabbik végénél megfogom, meghajlítom és ahol eltörik onnantól zsenge a spárga szára. A fás részét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű