• 6 narancs
• 1 nagyobb citrom lereszelt héja
• 1,5 liter 100%-s narancslé
• 6 dl natúr joghurt
• fél teáskanálnyi őrölt szegfűszeg
• negyed teáskanálnyi őrölt fahéj
• 4-5 evőkanálnyi méz
1. Tegyen fel forrni egy deciliternyi vizet, majd adagolja hozzá a citrom lereszelt héját és a kétféle fűszert. A 3 alaposan megmosott narancsnak reszelje le a héját, majd facsarja ki a levét, a másik 3 narancsot pedig hámozza meg.
2. Egy lábasba rakja bele a citromhéjjal és fűszerekkel felforralt vizet, a narancsok kifacsart levét, a 100%-os narancslevet, a joghurtot és a lereszelt narancshéjat. Forralja össze a hozzávalókat. Majd fűszerezze még, ha szükséges és édesítse mézzel.
3. A kandírozott narancshéjak elkészítéséhez a meghámozott narancshéjakra lesz szükség, amelyeket 1-2 milliméteres csíkokra kell vágni. Egy kisebb edénybe rakjon egy kevés vizet, cukrot és narancshéjakat. Fedő alatt körülbelül egy órán keresztül főzze a gyümölcsök héját.
4. Majd szűrje le és forgassa meg azokat cukorban. Nem csupán a leves díszítésére alkalmas a kandírozott narancshéj, hanem süteményeket és desszerteket is lehet ízesíteni vele.
1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a r...
Elkészítési idő:Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő:A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: 1+2 óra