40 dkg alma, (reszelve)
40 dkg cukor,
20 dkg (házi) zsír,
4 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor,
1 kávéskanál fahéj,
(rakhatunk bele még mazsolát, diót ízlés szerint)
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt.
A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet is. Jól összekevertem, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgattam, úgy hogy ne törjön össze.
Mazsolával, dióval is lehet ízesíteni, de én most ezt kihagytam belőle. Zsírozott, lisztezett nagy tepsibe öntjük, forró sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Amikor kihűlt megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
1 A tejet feltesszük melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak a...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesEgy közepes fémtálban a csokoládét és a vajat gőz felett összeolvasztjuk, majd levéve a tálat a gőzről, hozzákeverjük a tejszínt, a kávét és a reszelt narancshéjat. Addig keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót tedd egy nagy tálba, és a robotgép dagasztókarjával dolgozd össze pár perc alatt. Vedd ki a tálból, és gyors mozdulatokkal gyúrd gombóccá. Vágj le két széleseb...
Elkészítési idő: 42 perc Nehézség: KönnyűKezdésnek a zsemléket beáztatjuk a tejbe, az 5 db tojást feltesszük főni. A vöröshagymát finomra vágjuk, margarinon megpároljuk. A borsót sós vízben tegyük fel főni. Amikor a ha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes