40 dkg alma, (reszelve)
40 dkg cukor,
20 dkg (házi) zsír,
4 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor,
1 kávéskanál fahéj,
(rakhatunk bele még mazsolát, diót ízlés szerint)
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt.
A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet is. Jól összekevertem, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgattam, úgy hogy ne törjön össze.
Mazsolával, dióval is lehet ízesíteni, de én most ezt kihagytam belőle. Zsírozott, lisztezett nagy tepsibe öntjük, forró sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Amikor kihűlt megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
http://www.utos.ml/egy-igazi-mennyei-husos-unnepi-lakoma/
Elkészítési idő:Egy lábosban a vizet, 300ml borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a c...
Elkészítési idő: 20 percA tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, maj...
Elkészítési idő: