30 dkg liszt, 8 dkg margarin, 3 evőkanál porcukor, 1/2 cs. szalalkáli 0.25 dl tejben feloldva, 1 egész tojás,
Az anyagokból tésztát gyúrunk, ha szükséges pici tejet adhatunk hozzá. 3 lapot sütünk.
KRÉM:
0,5 liter tej, 7 evőkanál liszt,
25 dkg cukor, 0,5 dl kávé, 1 cs. margarin
Tejben elkeverjük a lisztet és sűrűre főzzük.
A cukrot felolvasztjuk, beleöntjük a kávét, összefőzzük.
A kettőt összekeverjük, majd ha langyosra hűl hozzáadjuk a habosított margarint.
A lapokat megtöltjük, pár órát hűtjük és szeleteljük
A vizet, olajat,sót, van. cukrot egy fazékban felforralom, lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tűzre és addig keverem míg el nem válik a tészta az edény fa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtom. A meggyet leszűröm, a levét felfogom és 8dl-nyire felöntöm vízzel. A lecsepegtetett meggyet el...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézTojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk (fehéredésig). Hozzákavarjuk a többi hozzávalót, végül, óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. 160° sütjük 35 - 40 percig (tűpróba) Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMíg hűl elkészítjük a krémet. - 3 cs vaníliás puding - 9 dl tej - 4 cs vaníliás cukor - 20 dkg vaj - 1 cs lapzselatin a krém fixálásához A habhoz: - 8 dl tejszín keménye ver...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű