50 dkg liszt
16 dkg zsír
1 dl zsíros tejföl
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
lekvár
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, belekeverjük a tejfölt és jól összegyúrjuk. 45 percen át kelesztjük letakarva. Lisztezett felületen kinyújtjuk és háromszögeket vágunk a tésztából. A vastagabb oldalára kenjük a lekvárt és feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tejjel megkenjük és még 15 percet hagyjuk kelni. 180 fokos sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a töb...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrom, kelesztem, darabolom 8 részre. Téglalap alakúra nyújtom. A hosszabbik szélére egy csíkban teszek tölteléket, feltekerem és perecet formálok belőle. A 2 li...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk és kb 30 percig pihentetjük. A sütőt 160 fokra alsó-felső sütésen előmelegítjük. A tésztát kb 1/2 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem. Lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz