50 dkg liszt
16 dkg zsír
1 dl zsíros tejföl
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
lekvár
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, belekeverjük a tejfölt és jól összegyúrjuk. 45 percen át kelesztjük letakarva. Lisztezett felületen kinyújtjuk és háromszögeket vágunk a tésztából. A vastagabb oldalára kenjük a lekvárt és feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tejjel megkenjük és még 15 percet hagyjuk kelni. 180 fokos sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
1. Először készítsük el a kovászt. Az élesztőt morzsoljuk bele egy nagy tálba. Öntsünk hozzá 9.5 dl meleg vizet és 2 evőkanál cukrot, és keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Élesztőt egy kis cukorral a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a többi cukrot, a tojásfehérjét, a liszt felét. Lassan hozzáadjuk a maradék sütőporos lisztet, ol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem, langyos helyen kelni hagyjuk, majd vajjal kikent sütőtálba teszem, lefedve 45 percig sütöm. Az utolsó 5 percnél a fedőt leveszem és ropogósra sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg, oldjuk fel benne a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk pihenni 15 percet. Ez idő alatt az élesztő elkezd dolgozni, és felhabzik. Adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű