Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

kakaós csiga


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dkg élesztő
1 kockacukor
3 dl tej
30 dkg finomliszt
11 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás sárgája
11 dkg lágy vaj vagy margarin
csipet só
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Kenéshez:
olvasztott margarin

Elkészítés:


1 dl tejet meglangyosítunk, hozzáadjuk a kockacukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és a teljes lisztmennyiségből elvett 1 ek lisztet, majd langyos helyen felfuttatjuk az élesztőt.

A maradék tejhez hozzáadunk 3 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáit, 3 dkg olvasztott vajat vagy margarint és a sót. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojásos keveréket, majd alaposan kidolgozzuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A maradék margarint alaposan kihabosítjuk a maradék porcukorral, majd beledolgozzuk a kakaóport is. Egy nagy tepsi alját sütőpapírral béleljük.

A megkelt tésztát 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszanti széleken 3-3 cm-t szabadon hagyva megkenjük a kakaós krémmel. A tésztát szorosan feltekerjük és 3-4 cm vastag csigákra vágjuk. Ebből az adagból kb 12 csiga lesz.

A csigákat a tepsire tesszük, egymástól kissé távolabb.

kakaós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csaszarzsemle recept
Csaszarzsemle recept

langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót...

Elkészítési idő: 3 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mekis almáspite
Mekis almáspite

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos csiga-Limara
Kolbászos csiga-Limara

A hozzávalókat bedagasztom, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem , majd egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Bármilyen töltelékkel megtöltöm, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pincekifli
Sajtos pincekifli

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elkeverjük a sót, majd az összes hozzávalóval és az élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk