3 dkg élesztő
1 kockacukor
3 dl tej
30 dkg finomliszt
11 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás sárgája
11 dkg lágy vaj vagy margarin
csipet só
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Kenéshez:
olvasztott margarin
1 dl tejet meglangyosítunk, hozzáadjuk a kockacukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és a teljes lisztmennyiségből elvett 1 ek lisztet, majd langyos helyen felfuttatjuk az élesztőt.
A maradék tejhez hozzáadunk 3 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáit, 3 dkg olvasztott vajat vagy margarint és a sót. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojásos keveréket, majd alaposan kidolgozzuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A maradék margarint alaposan kihabosítjuk a maradék porcukorral, majd beledolgozzuk a kakaóport is. Egy nagy tepsi alját sütőpapírral béleljük.
A megkelt tésztát 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszanti széleken 3-3 cm-t szabadon hagyva megkenjük a kakaós krémmel. A tésztát szorosan feltekerjük és 3-4 cm vastag csigákra vágjuk. Ebből az adagból kb 12 csiga lesz.
A csigákat a tepsire tesszük, egymástól kissé távolabb.
A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két tojással kelt tésztát készítünk,duplájára kelesztjük,kb. 30-40 perc alatt.A töltelékhez az uborkát apró kockákra vágjuk,sonkát daráljuk,a sajtot lereszeljük.Összedolgozzuk,í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste 2 dl langyos vízben beáztatom az elő tésztát, (hiányában gyors kovászt kell készíteni) hozzá teszek 20 dkg lisztet, összekeverem és letakarva hagyom a konyhában. Reggel a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes