25 dkg liszt
20 dkg cukor
12.5 dkg vaj
10 dkg dió
3 db körte
3 db tojás
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál citromlé
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A körtéket pucold meg, majd vágd kisebb kockákra, és locsold meg a citrom levével. A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és az apróra vágott vagy darált dióval. Gépi habverővel dolgozd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat, majd több részletben a lisztes mixet, végül forgasd bele a körtét.
A tésztát öntsd a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy kiveheted-e a sütőből. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még süsd pár percig. Szórd meg mandulával, porcukorral, sőt, még lekvárral is megkenheted.
Kis cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk belőle. Duplájára kelesztjük. Ha megkelt, 3 vagy négy részre vesszük, kisodorjuk, megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy tálba mérjük a meleg tejet és a meleg vizet. Legyen meleg, de ne forró. Hozzáadjuk az instant élesztőt és a cukrot, majd legvégül a 100 gramm lisztet. Kézi habverővel elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába téve 1 órára a hűtőbe tesszük. Meglisztezett munkafelületen kinyújtjuk és formákat szaggatunk , majd 180 fokra előmelegített sütőben 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes