25 dkg liszt
20 dkg cukor
12.5 dkg vaj
10 dkg dió
3 db körte
3 db tojás
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál citromlé
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A körtéket pucold meg, majd vágd kisebb kockákra, és locsold meg a citrom levével. A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és az apróra vágott vagy darált dióval. Gépi habverővel dolgozd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat, majd több részletben a lisztes mixet, végül forgasd bele a körtét.
A tésztát öntsd a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy kiveheted-e a sütőből. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még süsd pár percig. Szórd meg mandulával, porcukorral, sőt, még lekvárral is megkenheted.
Először a mézet összeolvasztjuk a zsírral (vagy vajjal) és hagyjuk kicsit hűlni. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, majd kevergetve a fűszerkeveréket és a tejfölt. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztből, cukorból, mogyoróból, kakaóból, fahéjból, őrölt szegfűszegből, vajból és 1 tojásból tésztát gyúrunk. Hűvös helyen pihentetjük. 2. A sütőt 200 °C-ra (légkeverésesen...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűEzeket átszitálva a masszához keverni. Fóliával lefedni, 1 éjszakára hűtőben pihentetni. Másnap ujjnyi vastagra nyújtani, a nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatni, kicsit meghúzkod...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltelék összeállításával kezdjük a pulyka sütést. Először egy szikkadt zsemlét felkarikázunk, megpirítjuk, majd egy tálba helyezve apró darabokra tépkedjük, leöntjük egy kevés t...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes