700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)
A páchoz
2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
A sütéshez
350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak. Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.
Az elkészült Lacipecsenyét tetszőleges körettel tálaljuk. Petr. krumpli. Olaj melegités, apróra a petr. kicsit piritani és ráönteni a krumplira.
A darált húst, a felszeletelt hagymát, az 1 tojást, a sót és a borsot tedd keverd jól össze. A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Egy tepsit, vagy hőálló edényt kenj ki vajjal és szó...
Elkészítési idő: 1 óraEgy nagy tálban összekeverjük a darált húst,a tojást,a morzsát, sóval, borssal és fokhagyma porral. A keveréket a egy közepes fóliával bélelt sütőlapra tesszük és osszuk szét e...
Elkészítési idő:A hússzeleteket sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk. --Tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk. - A visszamaradt zsiradékon...
Elkészítési idő: 30