Családireceptkönyv.hu

Lacipecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)
A páchoz

2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
A sütéshez

350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.

A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak. Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.

Az elkészült Lacipecsenyét tetszőleges körettel tálaljuk. Petr. krumpli. Olaj melegités, apróra a petr. kicsit piritani és ráönteni a krumplira.

Lacipecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Fasirt
Fasirt

• Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát. • Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. • A szikkad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabriella
Kemencés tarja recept
Kemencés tarja recept

A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára. A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

Natúr szeletet készítünk a húsból Fűszerezzük és paprikás lisztbe forgatjuk.Forró olajban pirosra sütjük A szalonnát is megpirítjuk,majd a hús mellé tálaljuk

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Darálthús tekercs
Darálthús tekercs

A darált husit daráld le még kétszer. Tépj egy nagy darab alufóliát kend be vajjal és borítsd rá a darált húst. Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, szórd meg sóval és borssal. Vágd öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk