Első lépésként, céklasalátát készítünk:
Fél kilogramm cékla
1 citrom, kevés só
1-2 evőkanál cukor, vagy édesítő
A céklát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós, köménymagos vízben puhára főzzük.
Még melegen hozzáadjuk a citrom levét, cukrot. Ebben hagyjuk kihűlni.
Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
A céklát leszűrjük. A levét ivólének elfogyasztjuk
További hozzávalók a majonézes céklához:
4 ek majonéz
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál mustár
Fehérbors, só
10 dkg dió, durvára törve
A fenti hozzávalókból öntetet készítünk és a leszűrt céklával összekeverjük
A kemény tojásokat meghámozzuk, és egész apróra vágjuk. Ha van tojásvágónk, először keresztben, majd hosszában tesszük bele a hámozott tojást, akkor pont jó kis kockákra vágja.) Ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük, ha kész, kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát apró kockákra vágjuk. A majonézt és a tejfölt összekeverjük kevés mustárral, sóval, borss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg sertésmájból resztelt májat készítesz zsírral, sok hagymával, 2 babérlevéllel, és fűszerekkel, majd kihűtöd, háromszor ledarálod, hozzákeversz egy darabokra vágott margarint,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Megmossuk a csirkemellet, felkockázzuk, sóval borssal ízesítjük és kevés olajon megpirítjuk. 2. Egy kis tálban összekeverjük a tejszínt, majonézt, sót, borsot. 3. Az almát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű