Első lépésként, céklasalátát készítünk:
Fél kilogramm cékla
1 citrom, kevés só
1-2 evőkanál cukor, vagy édesítő
A céklát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós, köménymagos vízben puhára főzzük.
Még melegen hozzáadjuk a citrom levét, cukrot. Ebben hagyjuk kihűlni.
Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
A céklát leszűrjük. A levét ivólének elfogyasztjuk
További hozzávalók a majonézes céklához:
4 ek majonéz
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál mustár
Fehérbors, só
10 dkg dió, durvára törve
A fenti hozzávalókból öntetet készítünk és a leszűrt céklával összekeverjük
Az előzőleg keményre főzött tojás pirosra festésével kezdjük. A céklát alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hűtsük ki, pucoljuk meg, és ízlés szerint vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát jó alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Ezután ki kell hűteni, megpucolni és ízlés szerint felkockázni. A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékonyan felcsíkozzu...
Elkészítési idő: 1 óra + 1 éj Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit hűltek, megpucoljuk, és felkockázzuk. A káposztát, ha szükséges, kicsit kimossuk, majd összevágjuk, hogy kön...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűSüssük meg a céklát sütőben jó puhára, ha megsült tisztítsuk meg és vágjuk fel kockára és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, a sót és keverjük össze, hagyjuk a cék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű