Első lépésként, céklasalátát készítünk:
Fél kilogramm cékla
1 citrom, kevés só
1-2 evőkanál cukor, vagy édesítő
A céklát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós, köménymagos vízben puhára főzzük.
Még melegen hozzáadjuk a citrom levét, cukrot. Ebben hagyjuk kihűlni.
Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
A céklát leszűrjük. A levét ivólének elfogyasztjuk
További hozzávalók a majonézes céklához:
4 ek majonéz
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál mustár
Fehérbors, só
10 dkg dió, durvára törve
A fenti hozzávalókból öntetet készítünk és a leszűrt céklával összekeverjük
Héjában megfőzzük a burgonyát a leveskockás vízben, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A zellert megtisztítjuk, megfőzzük és felkarikázzuk. A hagymát és a kemény tojásokat is felvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sós vízben puhára főzzük. Kihűtjük, majd vékonyra szeleteljük, esetleg szálaira tépjük – ki mit szeret.%1 A zöldségeket ízlés szerint felszeleteljük vagy hasábokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat már jó előbb gyűjtögetjük : A tetejüket megkocogtatva törjük fel és öntjük ki belőle a tojást , alaposan kimossuk szódabikarbónás forró vízben ,kiöblítjük és műanyag to...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTöltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű