1 bögre kefír,
0,5 bögre olaj,
1 tasak porélesztő,
1 kiskanál só,
1 evőkanál cukor,
3 bögreliszt.
Keverjük össze a kefirt az olajjal, majd lassú tűzön langyosítsuk meg egy kicsit, tegyük bele a sót és a cukrot. Szitáljuk át a lisztet és keverjük bele az élesztőt. Lassanként öntsük a langyos kefires keveréket a liszthez, majd gyúrjuk össze a tésztát. Takarjuk le egy konyhakendővel és hagyjuk meleg helyen 30 percig kelni. Mikor megkelt, készíthetünk belőle pizzát, vagy ki is nyújthatjuk és megtölthetjük édes töltelékkel. Tegyük tepsibe és hagyjuk még 10 percig kelni, majd 180 fokos sütőben süssük készre.
Megjegyzés: ha édes töltelékkel töltjük, akkor a tésztába tehetünk egy kicsivel több cukrot, olvasztott vajjal kenjük meg, mielőtt sütnénk. A megtöltött tésztákat úgy rakjuk a tepsibe, hogy hagyjunk helyet köztük, mert sütés közben még nőni fognak.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Törjük fel a tojásokat és tegyük külön tálba a fehérjét és külön a sárgáját. Robotgépet használva kavarjuk ki a tojás sárgáját a cukorral, a vajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral, a tojások sárgájával, a csipet sóval kalácstésztát dagasztunk. Amikor már elválik a tészta az edény falától, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 170 C fokra. Egy tálba öntsük bele a cukrokat, az olajat, a vanília aromát és a tojásokat utána jól keverjük össze. A lisztet tegyük egy másik tálba és adj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű