menu

Családireceptkönyv.hu

Mazsolás cukros briós


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

Töltelék:

4-5 marék mazsola
kristálycukor
pici vaj vagy muffin forma

Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a mazsolával és egy kevés cukorral.
Bejgliszerűen feltekerni és nagyobb darabokra vágni, muffin sütő formába tenni, tetejét tojással megkenni és megszórni cukorral.
Hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).

Mazsolás cukros briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
5 perces túrós kuglóf
5 perces túrós kuglóf

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fonott kalács
Fonott kalács

Az élesztőt a tejben kis cukorral felfuttatom az anyagokat a kenyérsütő üstjébe adagolom: először a nedves hozzávalókat (habtejszín, felfuttatott élesztő, tojás és a 3 sárga, vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almával töltött kalács
Almával töltött kalács

Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a többi hozzávalót, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a tejjel kelt tésztát dagasztunk belőle. Lefedve, langyos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Dédi kuglófja
Dédi kuglófja

Na akkor kezdjük: tegyük mély tálba a száraz anyagokat, és morzsoljuk össze a zsírral, a cukorral, a vaníliás cukoral és a csipet sóval. Mélyedést készítsünk, és tegyük bele a toj...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk