Családireceptkönyv.hu

rahátos kalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
5 evőkanál cukor
1 egész tojás + 1 sárgája
kb. 2.5 dl tej
6 dkg vaj vagy margarin
egy csipetnyi só
reszelt citromhéj
apróra vágott rahát

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral meleg tejben felfuttatjuk.
A liszt közepébe mélyedést csinálunk, abba beletesszük a sót, a tojásokat, a vajat, a citromhéjat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és alaposan összedolgozzuk, legalább 15-20 percig dagasztjuk, majd kelesztjük, míg legalább a duplájára nő.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 2 felé osztjuk, először az egyik felét, majd a másikat készítjük el.
Az egyik adagot szintén 2 felé osztjuk, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, vékonyan megkenjük olajjal és rászórjuk a rahátot, majd feltekerjük, a másik felével is így járunk el.
A két rahátos rudat összefonjuk és beletesszük a sütő formába, amit kibéleltünk sütőpapírral.
Ismét hagyjuk kelni kb. 30 percig, majd megkenjük a tetejét tojással és pirosra sütjük.
A másik adag tésztát is így készítjük el, tehát 2 db kalácsunk lesz, ha kis méretű kenyérsütő formában sütjük, melynek a mérete 25x12x7 cm.
Ha nincs ilyen formánk, akkor tepsiben is süthető.

rahátos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar fahéjas nyitott kalács
fahéjas nyitott kalács

Az élesztőt a cukorral meleg tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, abba beletesszük a sót, a tojásokat, a vajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Nutellás kuglóf
Nutellás kuglóf

A margarint a tojásokkal és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, tejet. 2 részre osztom. Az egyikbe belekeverem a Nutellát és a kakaót. Zsírozott, liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Mákos legyező egyben
Mákos legyező egyben

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anya
Húsvéti kalács Mama féle
Húsvéti kalács Mama féle

Az élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos hozzávalókkal dagasztjuk fél óráig, a vajat csak a dagasztás végén tesszük bele. Egy órát pihentetjük, majd kiszaggatjuk, ismét 1 órát pih...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk