menu

Családireceptkönyv.hu

Sült uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sült uborka



Hozzávalók:

(4 főre)

80 dkg uborka

4 gerezd fokhagyma

2 dl tejföl

1 kk. liszt

3 dkg zsír

vágott kapor

4 szelet kenyér

16 dkg sonka

Elkészítés:


Az uborkát meghámozzuk és úgy, mint amikor salátának készítjük, legyaluljuk. Sózzuk, miután állt pár percet, kinyomkodjuk a levét. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk az uborkát. Fedő alatt pároljuk. Egy kis levet fog még engedni, azt forraljuk el róla. Akkor lesz kész, ha már zsírjára pirítottuk. Ekkor adjuk hozzá a tejföllel elkevert lisztet. Összeforraljuk és le is vehetjük a tűzről.

A kenyeret kockára vágjuk és kevés zsíron megpirítjuk, a sonkát is kockára vágjuk és azt is megpirítjuk. Úgy tálaljuk, hogy a tányérokba, vagy egy nagyobb tál aljára szórjuk a pirított kenyeret, arra szedjük az uborkát, a tetejére tesszük a sonkát a végén ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kaporral.

Sült uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Nizzai saláta lazaccal és főtt tojással
Nizzai saláta lazaccal és főtt tojással

A lazacot egy kis tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és – ha akad otthon -, aláöntünk egy kis fehérbort. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges tojásaszpik
Zöldséges tojásaszpik

1. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük. A zselatint a csomagoláson olvasható javaslat szerint beáztatjuk hideg vízbe, hogy felpuhuljon. Az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztina
Fetasajtos rizs saláta pirított zöldségekkel
Fetasajtos rizs saláta pirított zöldségekkel

A közepes darabokra vágott zöldségeket 2 percig blansírozzuk. Keverjük ki az öntetet, majd adagoljuk a zöldségekhez. Az egészet 200 fokos sütőben süssük 15-20 percig. Közben főzz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Almás-sárgarépás saláta dióval
Almás-sárgarépás saláta dióval

A meghámozott almát és répát reszeljük le – a répát kis lyukú reszelőn, az almát nagyobb lyukú reszelőn. Keverjük össze, locsoljuk meg citromlével. Csorgassunk rá mézet, majd szórj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk