Sült uborka
Hozzávalók:
(4 főre)
80 dkg uborka
4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 kk. liszt
3 dkg zsír
vágott kapor
4 szelet kenyér
16 dkg sonka
Az uborkát meghámozzuk és úgy, mint amikor salátának készítjük, legyaluljuk. Sózzuk, miután állt pár percet, kinyomkodjuk a levét. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk az uborkát. Fedő alatt pároljuk. Egy kis levet fog még engedni, azt forraljuk el róla. Akkor lesz kész, ha már zsírjára pirítottuk. Ekkor adjuk hozzá a tejföllel elkevert lisztet. Összeforraljuk és le is vehetjük a tűzről.
A kenyeret kockára vágjuk és kevés zsíron megpirítjuk, a sonkát is kockára vágjuk és azt is megpirítjuk. Úgy tálaljuk, hogy a tányérokba, vagy egy nagyobb tál aljára szórjuk a pirított kenyeret, arra szedjük az uborkát, a tetejére tesszük a sonkát a végén ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kaporral.
Elkészítése: A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia. Az uborkát és a hagymát megtiszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmi fellelhető zöldség van otthon megpárolom összekeverem tejföllel. Zselatint feloldok zöldséglevesben, összekeverem és teszek bele : répa, borsó,kaliforniai paprika, savanyú ubor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit sós vízben rakjuk fel főni. Míg a többi hozzávalóval dolgozunk, tartsuk a szemünket a brokkolin, mert úgy finomabb a salátában, ha nincs teljesen szétfőve, egy picit ro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű