4-6 nagyobb burgonya
vaj
tejföl
vöröshagyma
só, bors
zöldfűszerek
reszelt sajt
A lereszelt krumplit egyenletesen terítsük bele egy vajjal kikent tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg és a kedvelt fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe öntsünk bele kevés olvasztott vajat, majd öntsük bele a tejfölt, az apróra vágott hagymát, és az öntetet terítsük rá a burgnyára.
A végén szórjuk meg alaposan az egészet reszelt sajttal, és mehet is be 45-50 percre a sütőbe, ahol aranybarnára fog pirulni.
6 darab szufléformát olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a belevalókat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy serpenyőben pár csepp olajon megpirítunk 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, a torzsát félretesszük. A karfiol rózsákat megfőzzük, a főzővízbe kevés tejet öntünk és sóval, cukorral ízesítjük. A karfiol rózsákat lecsepegtetjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban verd fel a tojást a sóval, tedd félre. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd 1 perc elteltével add hozzá a piros paprikát és a spenótot. Közepes lángon addig főzd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, egy sütőpapírral fedett tepsire tesszük, meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával és a provence-i f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű