240 g liszt
150 g margarin
1 tojás sárgája
1 ek. cukor
2 ek. kakaó
1 dl tejföl
csipetnyi szódabikarbóna
500 g túró
4 tojás sárgája
3 ek. búzadara
3 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
15dkg porcukor
a tojások kemény habja
Mázhoz:
100-150 g porcukor
3 ek. kakaó
50 g vaj
3 e.k. tej
5 dkg étcsokoládé
1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta lóg a forma oldalán, mert a töltelékre vissza kell majd hajtani.
2. A tölteléket alaposan összedolgozom, beletöltöm a formákba, és ráhajtom a lelógó tészta széleket.
3. Előmelegített sütőben,közepes hőfokon megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha kihűlt, kiborítom egy tálcára. Közben elkészítem a mázat. A csokimázhoz a hozzávalókat jól összeforralom, kicsit hűlni hagyom, végül a gerincformából kiborított, kicsit már kihűlt süteményt megkenem vele.
4. Miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel tetszés szerinti szeletekre vágva tálalom.
A lapokhoz: Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk. A tetejét rátesszük. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. Lassú...
Elkészítési idő: Sűtés i: 20perc Nehézség: KönnyűKrém: 1-1 cs. eper és vanília puding, 3-3 dl tejben megfőzve. Majd 20 dkg porcukrot 20 dkg vajjal kikeverni. Kettévesszük, és a pudingokkal elkeverjük. A vaníliapudingba én mandula...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűSütés nélkül készül. Elkészülési idő: 30 perc előkészület, 3 óra várakozás. 1• Tedd a zselatínt hideg vízbe. Gyorsan mosd meg az epret, csepegtesd le és tisztítsd meg. A felét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rétes keménységű tésztát gyúrunk . 4 lapot sütünk belőle és tetszőleges krémmel megkenjü a tetejét is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű