7 dkg olvasztott vaj, 7 dkg cukor, 2 egész tojás , pici só, 2 dl langyos tej. a
2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt
A töltelékhez:
25 dkg túró, 1 egész tojás, 1 tasak vaniliás cukor, és még cukor szájízednek megfelelően, kikavarva.. majd megszórtam aszalt áfonyával (v. mazsolával)
A hozzávalókat a vaj kivételével szépen összedolgozzuk, később az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Lágy hólyagos tésztát kapunk, amelyet hagytam kb. 30 percig kelni. Ezután kb. 3 mm-esre nyújtottam, majd 10x10 cm-es négyzetekre osztottam. A közepére tettem egy-egy evőkanállal a töltelékből, majd összefogtam a 4 csúcsot és megtekertem. Sütőpapíros tepsin még 20 percig pihentettem. Ezután tojással megkentem a batyukat, majd 180 fokon készre sütöttem.
Az élesztőt a cukorral felfuttatóm.Egy nagyobb tálba a lisztet átszitálom,mélyedés készítek a közepébe és a többi hozzávalókat is hozzárakom a felfuttatót élesztővel,könnyű lágy té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejszínt, a sót, a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), majd hozzáadjuk a marg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy tálban robotgéppel 2 percig keverjük a tojást, puha vajat, tejet és a barnacukrot. Közben előmelegítjük a sütőt 175 C-ra. Egy másik tálba kimérjük a lisztet és összekeverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn 1 kg liszt, jo csipet so, 2 tojas, 5dkg élesztő, 2-3 ek cukor, annyi tej, hogy közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk. Meleghelyen pihentetjük. Duplajára kelesztjük. Kin...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű