80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
◾️Lábasban a vajat, a vizet és a sót forrásig melegítjük. ◾️Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a barnarizs-lisztet és csomómentesre keverjük. ◾️Visszatesszük a tűzre, és addig kava...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézElkészítés: A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót, és az egészet jól összedolgozzuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkeverjük össze a hozzávalókat és jól dolgozzuk össze . hadjuk pihenni kicsit , nyujtjuk , formázzuk ...... és 200 fokon sütjük :)
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk. 2.A lisztet a m...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű