1 darab tojás
2 dl tejföl
3 evőkanál porcukor
kb. 20 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
1 teáskanál rumaroma
0,5 citrom reszelt héja
olaj a sütéshez
A tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rumaromát, citromhéjat is. Fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Közepükbe ujjbeggyel lyukat nyomunk. Ugyanúgy sütjük, mint a hagyományos fánkot.
Porcukorral meghintve tálaljuk. És a lyukakba sárgabarack lekvárt töltünk!
Közepes méretű fánk szaggatóval szaggattam ki!
25 db lett belőle!
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgáját. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, majd előmelegített sütőben sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Törjük apró darabokra a csokoládét. 2. Egy megfelelő edényben olvasszuk fel a vajjal együtt, majd keverjük csomómentesre. 3. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és ha kihűlt a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kesudiót beáztatjuk előre 2 órára, vagy ha ezt elfelejtettük forróvízbe 20 percre, majd leszűrjük és átmossuk. Közben elkészítjük az alapot: a datolyát és a mandulát aprítógépbe...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Nehéz