1 tojássárgája
12 dkg Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
6 dkg porcukor
2 evőkanál (kb. 2 dkg) darált mandula
8 dkg hideg vaj
sárgabaracklekvár
A Schär lisztkeveréket, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk.
Ha összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük fél órán át.
Ha letelt az idő, sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 ºC fokra.
A tésztát (Schär liszttel megszórt gyúródeszkán) 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kiszúróval formákat szúrunk ki belőle úgy, hogy minden második darab közepébe egy lyukat szúrunk – ez lesz a teteje. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a linzereket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, egy teli kekszet vékonyan megkenünk lekvárral, ráhelyezünk egy lyukas kekszet és porcukorral meghintve tálaljuk.
1. A lisztet keverjük össze a sütőporral. 2. A tojásokat válasszuk szét. 3. A sárgájához adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliát, a fahéjat és a vizet, majd keverjük jól össze. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a túrót, a tejfölt és a pudingport összekeverjük, ízlés szerint cukrozzuk. A tésztát kiterítjük, és 10 egyforma téglalapra vágjuk. Képzeletben mindet elfelezzük, az...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz.Ugyanúgy összefőztem, mint a hagyományos tejbegrízt. Majd rétegelve üvegtálba öntöttem és mákot, màlnát szórtam közé.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy barna tepsibe való adag.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz