1 tojássárgája
12 dkg Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
6 dkg porcukor
2 evőkanál (kb. 2 dkg) darált mandula
8 dkg hideg vaj
sárgabaracklekvár
A Schär lisztkeveréket, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk.
Ha összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük fél órán át.
Ha letelt az idő, sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 ºC fokra.
A tésztát (Schär liszttel megszórt gyúródeszkán) 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kiszúróval formákat szúrunk ki belőle úgy, hogy minden második darab közepébe egy lyukat szúrunk – ez lesz a teteje. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a linzereket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, egy teli kekszet vékonyan megkenünk lekvárral, ráhelyezünk egy lyukas kekszet és porcukorral meghintve tálaljuk.
Az élesztőt a langyos tejben - amibe kevés cukrot is teszünk - felfuttatjuk. A lisztet 1 tk sóval, a felfuttatott élesztővel, az olajjal és a kefírrel jól összedolgozzuk , kb 5-6...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű180 fokra előmelegített sütő Habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a citromlevet. Hozzákeverjük a lisztet, mandulát, sütőport. 25 perc alatt készre sütj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesTésztát összegyúrás után 1/2 órát pihentetni hűvösön. Nagy méretű pogácsaszaggató egyik oldalát összenyomva csepp alakot képzünk, és ezzel szúrjuk ki a mintát. A tésztát én mivel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű