Teszta:
6 tojas
6 evokanal liszt
6 evokanal porcukor
1 csomag sutopor (ha nem self-raising liszt)
Izles szerint dio vagy mandula
Tortabevono
Krem :
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vanilias pudingpor
Teszta :
A tojas feherjet kemeny habba verem.
Kanalankent teszem bele a cukrot..kozben folyamatosan keverem habverovel.
Egyesevel teszem hozza a tojassargajat...kozben tovabb keverem.
Kanalankent - szuron atszitalva - teszem hozza a lisztet. Kozben ovatosan fakanallal keverem, hogy a hab ne torjon ossze.
Ovatosan belekavarom az aprora vagott diot vagy mandulat.
Kivajazott sutopapirral belelt tepsibe ontom, ovatosan elsimitom es tuprobaig sutom.
Krem: a vajat a porcukorral habosra verem. A vaniliapudongport elkeszitem az utasitas szerint. Ha kihult hozzakeverem a vajas cukrot es rakenem a kihult piskota tesztara.
A tetejere tortabevonot teszek.
A tésztához az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel! A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, kevés sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hideg helyre tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tejszínt a vajjal összeforraljuk. Forrástól számítva lassú tűzön kb. 3 percig főzzük. 2. Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mézet. 3. Miután kihűlt a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Fó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű