25 dkg túró,
25 dkg liszt,
1 kis pohár tejföl, 2 tojás,
1 teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál
cukor, csipetnyi só,
1 citrom lereszelt héja,
olaj a sütéshez.
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.
Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy dzsemet.
Elkészítjük a tésztát: a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához szórjuk a cukrot, a vanília aromát és gyors mozdulatokkal fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézlkészítés 1.Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy tálba, amiben meg lehet keverni. Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és 2 cs. vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük. A másik tejfölt is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a pudingporból ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. Fontos, hogy a fantás krém jól be legyen sűrítve, mert különben folyós lesz. Össz...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: Könnyű