Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pupusas


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



300 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.A széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk.
Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.

Pupusas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CSÜLKÖS EGYTÁL
CSÜLKÖS EGYTÁL

Elkészítés: Egy római tálat fél órára hideg vízbe áztatunk. A húst kicsontozzuk, és kisebb tenyérnyi darabokra szeljük. A káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, a krumplit, a hagym...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemáj fasírt
Csirkemáj fasírt

A zsemléket tejben áztatom, a megtisztított májat ledarálom, és a hagymával, fokhagymával, tojással, sóval, borssal, majorannával összekeverem, ha kell teszek hozzá még zsemlemorzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Camembert sajt diós panírban, áfonyával
Camembert sajt diós panírban, áfonyával

1. A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Varázslatos rakott karfiol
Varázslatos rakott karfiol

A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és apróra vagdossuk, vagy robotgéppel összetörjük. A húst kevés olajban pirítani kezdjük, amikor feldobja a levét, fűszerezzük és ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk