Családireceptkönyv.hu

Borzas Kata


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

40 dkg finomliszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
4 tojás sárgája
Szükség esetén 1 ek tejföl
A barna részhez:
1 ek. kakaópor
A töltelék hozzávalói:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
4 ek lekvár
20 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
Elkészítés:

A kakaópor kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk,ketté vesszük és az egyik felébe 1 e.k. kakaót gyúrunk.
Betesszük a hűtőbe,amíg elkészül a töltelék.
Töltelék. készítés:
4 tojás fehérjéből 15 dkg porcukorral kemény habot verünk. Hozzá adunk 4 e.k. lekvárt,és 20 dkg darált diót. Reszelt ,citromhéjat, vaníliás cukrot.
A tészta világos felét kinyújtjuk tepsi nagyságúra, rátesszük a tölteléket,majd ráreszeljük a barna tésztát.
180 fokon kb 25 percig sütjük.
Én gáztepsiben sütöttem.

Borzas Kata

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér

A vizet, étolajat, simára keverem a tojásokkal, és a cukorral. Majd hozzáadom a lisztet, amibe előtte már elkevertem a sütőport,és a darált diót. Az apró darabokra vágott gyümölcsö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!
Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Csokikrémes kakaórolád
Csokikrémes kakaórolád

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, kissé visszahűtjük. A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját a vízzel habosra, szin...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Golyók - Gesztenyés kókuszgolyó - OK
Golyók - Gesztenyés kókuszgolyó - OK

1. A puha vajat kikeverjük a gyümölcscukorral. 2. Hozzáadjuk a felolvasztott gesztenyemasszát, a rumot (vagy aromát), majd apránként hozzáadagoljuk a kekszdarát, kézzel jól öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk