menu

Családireceptkönyv.hu

Kozák sapka


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A szóráshoz:

/30 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:

16 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
A krémhez:

25 dkg porcukor
8 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg rétesliszt
30 dkg margarin
A tésztához:

8 tojás
8 evőkanál forró víz
25 dkg liszt
25 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

Elkészítés:


1.Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük.

2.A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.

3.A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.

4.A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.

5.A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.



Kozák sapka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas-almás kölessüti
Fahéjas-almás kölessüti

1. A kölest egy kisméretű tűzálló tálba helyezzük, és ráöntjük a folyadékot. 2. Az egészet megszórjuk a cukorral, a citromhéjjal, és belekeverjük a diót. 3. Az almadarabkákat meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Mézes stamag kalacsfeny  streicheglanz
Mézes stamag kalacsfeny streicheglanz

stamag kalacsfeny //streicheglanz Magas fényű termékek (kalács, briós) felületi kezeléséhez ajánljuk. Alkalmazásával kiváltható a nyers tojás, megnő a gyártási biztonság, költ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiroli rétesek
Tiroli rétesek

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Muffin - finom fűszeres
Muffin - finom fűszeres

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Habosra keverjük a cukrot a tojással és az olajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk