A szóráshoz:
/30 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:
16 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
A krémhez:
25 dkg porcukor
8 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg rétesliszt
30 dkg margarin
A tésztához:
8 tojás
8 evőkanál forró víz
25 dkg liszt
25 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1.Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük.
2.A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.
3.A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.
4.A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
5.A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.
A cukorból és a vízből készítsünk cukorszirupot. A cukorszirupot 120°c fokosra kell melegíteni. A tojásfehérje friss hűtött tojásból származzon, lassú fokozaton kezdjük el verni é...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrom, elfelezem, a felébe kakaót, a másik felébe a vaníliás cukrot belerakom. Cipóvá formálom, pihentetem, majd egyforma lappá nyújtom, alulra a fehéret, rá...
Elkészítési idő: 1 óraA liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót. Hi...
Elkészítési idő:A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat 150 g porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjjal végül pedig a tojások sárgájával kike...
Elkészítési idő: