A szóráshoz:
/30 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:
16 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
A krémhez:
25 dkg porcukor
8 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg rétesliszt
30 dkg margarin
A tésztához:
8 tojás
8 evőkanál forró víz
25 dkg liszt
25 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1.Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük.
2.A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.
3.A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.
4.A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
5.A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hét (7) részre osztjuk, és egy nagyobb tepsi hátán megsütjük. Krém: 10 dkg lisztet, 1 liter tejet sűrű péppé főzzünk, 30-40 dkg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben a 2 evőkanál cukorral felfuttattam, hozzáadtam az átszitált liszthez, majd a puha vajjal, és a tojás sárgájával összedolgoztam, legvégül került bele a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz hozzávalókat összekeverjük,és kókuszzsíron kisütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos a kész massza. A gesztenyés masszát egyenletesen egy tálca aljára vagy egy 20*30 cm-es tepsibe nyomogatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű