menu

Családireceptkönyv.hu

diós csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Diós csiga

30 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
1,5 dl langyos tej
1 evőkanál olaj
3 dkg cukor
1 tojásfehérje
1 csipet só
a töltelékhez:
4 evőkanál baracklekvár
15 dkg aprított dió
a kenéshez: 1 tojássárgája

Az élesztőt a tejben 1 kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, az olajat, a cukrot, a tojásfehérjét meg a
sót a felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk,és kb. 40 percig kelni hagyjuk. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk,megkenjük a lekvárral, megszórjuk a dióval. A hosszabbik felénél kezdve feltekerjük és 4 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 20 percig letakarva pihentetjük. Ezután megkenjük a tojássárgájával, és 180°ra előmelegített sütőben légkeveréssel 15-20 percet sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tűzoltó szelet
Tűzoltó szelet

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe tesszük. A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán, a levet felfogjuk. A krémhez a pudingot a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokoládés mignon
Csokoládés mignon

Először a csokoládékrémet készítjük el. Ehhez a tejszínt egy lábasban a cukorral, kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat (margarint) beledobjuk, ha elolvadt benne, a kaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS LABDABUKTA *
TÚRÓS LABDABUKTA *

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kávétorta likőrhabbal
Kávétorta likőrhabbal

Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport meg a sót. Egy másik tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk