Tészta hozzávalók:
7,5 dcl víz
3 dcl étolaj
42 dkg sima list, pici só
9 egész tojás
vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés kézi habverővel hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor szépen elválik a tészta az edény falától már jó. A tésztát átt rakom egy nagyobb tálba s hagyom hűlni. Langyos legyen a tészta, majd egyenként bele dolgozom a tojásokat. Én kézi mixerrel a dagasztó villákal csináltam és 8 tojást tettem bele mert elég nagyok voltak a tojások,,,a tészta legyen inkább egy picit keményebb, ragacsos lesz egy picit de ilyennek kell lennie.
Elkészítem a tepsiket, vékonyan beolajazom és 7 cm átmérőjű poharat bele mártok lisztbe és kijelölöm a tepsin mekkora koszorúkat fogok csinálni. Vászon diszítő zsákba tettem egy diszítő csövet és mehet bele a tészta. A tepsire nyomom a tésztát, csinálok egy kört és a tetejére még egyet, szóval dupla kör lesz így szép magasak lesznek a koszorúk. Mehet is be az előmelegített sütőbe. 210 fokon sütöm 25-30 percig, a sütő ajtaját az első 10 percben tilos kinyitni! A sütő aljába teszek egy kis lábosba vizet mert a gőztöl szebben feljönnek,,,!Mikor megsültek a koszorúcskák kiveszem és langyosan jó éles késsel ketté vágom.
Krém: 4,5 dcl vizet 30 dkg kr. cukrot, 1 vaníliás cukrot teszek lábosba forralni, mikor forr hozá öntöm a 3 zacskó vaníliás pudingport amit elkevertem 3 dcl tejben, pudingra főzöm.
Hagyom kihűlni de nem telljesen, egy kicsit lanygyos legyen. 25 dkg teavajat, 10 dkg sütővajat kihabosítok 3 EK porcukorral és ehez keverem kicsinyenként a pudingot. Habosra keverem és az elmetélt koszorúk aljára torta diszítő zsákban megtöltöm mindeggyik alját.
Közben 20 dkg kr. cukrot karamelizálok, mikor szép barnás felöntöm 3 dc tejjel s lassú lángon kevergetem olvadásig, majd lehűttöm, hűtőbe teszem, majd szórok bele 2 zacskó tejszinport 2 fixállóval s kemény habbá verem. A karamellás tejszint is díszítő zsákba rakom és minden egyes koszorúra a krémre megy a kar.tejszin.
Na itt a vége, ráhelyezem mindegyikre a tetejét, becsokizom s készen is vannak az isteni finom koszorúcskák,,,egy picit macerás de megéri vele dolgozni.
Nekem 31 darab lett de tenyérnyi nagyok lettek. Jó étvágyat kívánok
Egy dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat ketté választjuk. A tojás fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához hozzá keverjük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A cukrot simára keverjük a margarinnal, belekeverjük egyenként a tojásokat, a tejfölt, a citrom levét és héját és a szódabikarbónát. 2. Simára keverjük a liszttel is, és süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kikeverni ,4 tojásfehérje is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza, de n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű