Családireceptkönyv.hu

Vaníliás-karamellás koszorúcskák Eta módra.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávalók:
7,5 dcl víz
3 dcl étolaj
42 dkg sima list, pici só
9 egész tojás

Elkészítés:


vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés kézi habverővel hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor szépen elválik a tészta az edény falától már jó. A tésztát átt rakom egy nagyobb tálba s hagyom hűlni. Langyos legyen a tészta, majd egyenként bele dolgozom a tojásokat. Én kézi mixerrel a dagasztó villákal csináltam és 8 tojást tettem bele mert elég nagyok voltak a tojások,,,a tészta legyen inkább egy picit keményebb, ragacsos lesz egy picit de ilyennek kell lennie.
Elkészítem a tepsiket, vékonyan beolajazom és 7 cm átmérőjű poharat bele mártok lisztbe és kijelölöm a tepsin mekkora koszorúkat fogok csinálni. Vászon diszítő zsákba tettem egy diszítő csövet és mehet bele a tészta. A tepsire nyomom a tésztát, csinálok egy kört és a tetejére még egyet, szóval dupla kör lesz így szép magasak lesznek a koszorúk. Mehet is be az előmelegített sütőbe. 210 fokon sütöm 25-30 percig, a sütő ajtaját az első 10 percben tilos kinyitni! A sütő aljába teszek egy kis lábosba vizet mert a gőztöl szebben feljönnek,,,!Mikor megsültek a koszorúcskák kiveszem és langyosan jó éles késsel ketté vágom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Krém: 4,5 dcl vizet 30 dkg kr. cukrot, 1 vaníliás cukrot teszek lábosba forralni, mikor forr hozá öntöm a 3 zacskó vaníliás pudingport amit elkevertem 3 dcl tejben, pudingra főzöm.
Hagyom kihűlni de nem telljesen, egy kicsit lanygyos legyen. 25 dkg teavajat, 10 dkg sütővajat kihabosítok 3 EK porcukorral és ehez keverem kicsinyenként a pudingot. Habosra keverem és az elmetélt koszorúk aljára torta diszítő zsákban megtöltöm mindeggyik alját.

Közben 20 dkg kr. cukrot karamelizálok, mikor szép barnás felöntöm 3 dc tejjel s lassú lángon kevergetem olvadásig, majd lehűttöm, hűtőbe teszem, majd szórok bele 2 zacskó tejszinport 2 fixállóval s kemény habbá verem. A karamellás tejszint is díszítő zsákba rakom és minden egyes koszorúra a krémre megy a kar.tejszin.

Na itt a vége, ráhelyezem mindegyikre a tetejét, becsokizom s készen is vannak az isteni finom koszorúcskák,,,egy picit macerás de megéri vele dolgozni.
Nekem 31 darab lett de tenyérnyi nagyok lettek. Jó étvágyat kívánok

Vaníliás-karamellás koszorúcskák Eta módra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

Összekeverjük, sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSIGA PUDINGOS *
CSIGA PUDINGOS *

Először a tölteléket készítem el,mivel annak hűlnie kell. A pudingot a cukorral,tejjel lassú tűzön,folyamatos kevergetés mellet sűrűre főzöm,majd hagyom kihűlni. Ezek után készítem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás rácsos
Almás rácsos

A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszük a tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulattal összegyúrjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Banános kókuszgolyó
Banános kókuszgolyó

A száraz hozzávalókat, vagyis a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a sót, a zabpelyhet és az őrölt gyömbért egy tálban összekevertem. A közepes nagyságú, érett banánt villáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk