30 x 11 cm-es dobozformához
8 tojásfehérje
8 dkg porcukor
1 vegyszermentes citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
10 dkg liszt
50 ml olaj
15 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
5 dkg kandírozott vörös áfonya
5 dkg dió
5 dkg mazsola
5 dkg étcsokoládé lencse
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. Kivajazzuk és lisztezzük a dobozformát.
Az utolsó 5 hozzávalót elkeverjük két evőkanál liszttel. Kemény habbá verjük a fehérjét, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot is, majd belecsorgatjuk az olajat.
Kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük a lisztet, végül fakanállal az ízesítőket is.
A dobozformába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Körben meglazítjuk a formában és rácsra borítjuk, így hagyjuk kihűlni.
A narancsot mossuk meg, reszeljük le a héját, facsarjuk ki a levét. A répát pucoljuk meg, reszeljük le. A mandulát vágjuk kisebb darabokra. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A m...
Elkészítési idő: 15+20 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeáll sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük 30 percig. Közben elkészítjük krémet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, és pár szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A tejfölt vaníliás porcukorral, citromlével ízesítjük, és addig kevergetjük, míg a cukor elolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a zsírral felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, ezt összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Utána egyenként beledolgozunk 6 egész tojást. Két részre osztjuk a tésztát, nem kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű