60 dkg liszt
3 dl tej
4 dkg élesztő
1 tk cukor
2 ek porcukor
4 ek olaj
1 egész tojás
só
őrölt dió
cukor
fahéj
1 tojássárgája
Elkészítés:
A langyos tejet elkeverem egy tk cukorral, majd felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitálom, adok hozzá csipet sót, majd a tojást és az olajat. Utána a már felfuttatott élesztőt és a tejet is hozzáöntöm. Kidolgozom szép fényesre, majd langyos helyen duplájára kelesztem. Ha megkelt a tészta, 2 felé osztom. Majd mindkét részt még két felé. A tésztából egyet kinyújtok kör alakúra, majd megszórom dióval, cukorral, fahéjjal és egy evőkanál olajjal meglocsolom. Utána kinyújtom a köv. tésztadarabot szintén kör alakúra és ráterítem a diós lapra. Megigazítom, hogy rendesen befedje, majd 8 felé felvágom és kívülről a kör közepe felé feltekerem. Tepsire rakom, lekenem tojássárgával és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütöm. Ugyanígy elkészítem a másik adagot is.
A hozzávalókat elkeverjük, mikrózható – kókuszolajjal kikent – edénybe (vagy bögrébe) tesszük és 750-800 watton kb. 4-5 percig mikrózzuk. (Én egy kis szuflé formát használtam. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük. Beletesszük a lekvárt, a gyümölcslevet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjas szegfűszeget, és az át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba mérjük bele, a narancsot is bele reszeljük de vigyázzunk, hogy a fehér részét ne reszeljük bele mert akkor kesernyés ízű lesz a süteményünk. A narancsok l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt, pici tejben felfuttatom/. Annyi tej, amit a tészta felvesz. Összegyúrom, és 4 felé osztom. kb: 1 órára, vagy másfél órára a hűtőbe teszem. Töltelék: kb. 50 dkg dará...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű