Ma feketeerdős krémtúró készült, csokiöntettel. smile hangulatjel
Feketeerdő krém:
3 dl meggylé (a befőtt leve)
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
20 dkg meggybefőtt
A krémhez a meggyet lecsöpögtetjük és a levével elkészítjük a pudingot, a tasakon lévő utasítás szerint. Hozzákeverjük a meggyet is, majd kicsit félretesszük hűlni.
Krémtúró:
50 dkg túró
1 dl tejszín
1 dl tej
ízlés szerint porcukor
A túrót összekeverjük a tejszínnel, tejel, és a porcukorral, majd bármixerrel krémes állagúra dolgozzuk.
Csokiöntet:
1 tábla étcsokoládé.
pici margarin.
A csokoládét víz gőz felett felolvasztjuk és annyi margarint keverünk bele, hogy kicsit folyékony legyen.
Egy pohárba, vagy tálba rétegezzük az alapanyagokat.
Krémtúró, feketeerdő krém, csokiöntet, megint krémtúró, feketeerdő krém, csokiöntet.
Megmosott, előzőleg besőzott haldarabokat egy fazékban feltesszük főni, a durva karikákra vágott hagymával. Kb. 15 perc múlva, mikor kijött a halzsír, ízesítjük paprikakrémmel, kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször is keressünk egy műanyag jégkocka tartót (ne azt a nagyon merev fajtát, puhább műanyagot, hogy szükség esetén picit ki tudjuk nyomni belőle az anyagot), vagy szilikonos bon...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat egy lábasban felolvasztom, hozzáadom a mézet, cukrot, lisztet, majd állandó kavarás melett felforralom. leveszem a tűzről és hozzáadom a mandulát és kandírozott gyümölcsöke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat. A lisztet tálba rakjuk a fűszerekkel és a sütőporral. Az aszalt gyümölcsöket, ha darabosabbak, apróra vágjuk, a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű