Ma feketeerdős krémtúró készült, csokiöntettel. smile hangulatjel
Feketeerdő krém:
3 dl meggylé (a befőtt leve)
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
20 dkg meggybefőtt
A krémhez a meggyet lecsöpögtetjük és a levével elkészítjük a pudingot, a tasakon lévő utasítás szerint. Hozzákeverjük a meggyet is, majd kicsit félretesszük hűlni.
Krémtúró:
50 dkg túró
1 dl tejszín
1 dl tej
ízlés szerint porcukor
A túrót összekeverjük a tejszínnel, tejel, és a porcukorral, majd bármixerrel krémes állagúra dolgozzuk.
Csokiöntet:
1 tábla étcsokoládé.
pici margarin.
A csokoládét víz gőz felett felolvasztjuk és annyi margarint keverünk bele, hogy kicsit folyékony legyen.
Egy pohárba, vagy tálba rétegezzük az alapanyagokat.
Krémtúró, feketeerdő krém, csokiöntet, megint krémtúró, feketeerdő krém, csokiöntet.
A tojásokat cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a mazsola kivételével a többi hozzávalót. Jól összekeverjük. Mehet bele a mazsola. (esetleg el is hagyható, ha valaki nem szeret...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA két csomag pudingport a 2 ek lisztet és a cukrot egy tálba készítem, és apránként elvéve a kimért 5 dl tejből, csomómentesre keverem. A maradék tejet egy edényben melegítem, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pulykacombokról leszeleteljük a kiálló vastagabb részeket, úgy hogy nagyjából azonos vastagok legyenek, majd sózzuk és borsozzuk. Tépünk az alufóliából akkora méretet duplán, ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni, miután megfőtt, hideg vizet eresztünk rá majd meghámozzuk. Egy krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, borsozzuk és megvárjuk, hogy kihűljön...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes