50 dkg liszt
1 ek só
1 Rama
2 tojássárga
2 dl tej
1 kiskanál porcukor
5 dkg élesztő
1 tejföl
5 dkg Rama
2 ek liszt
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a porcukorral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd elmorzsoljuk a Ramával és jó alaposan átgyúrjuk a két tojássárgával a tejföllel és a felfutott élesztővel. Kb egy órát pihentetjük, hogy jól megdagadjon.
5 dkg Ramát felolvasztunk, 2 ek lisztet teszünk bele és a kinyújtott tésztára kenjük, majd összehajtogatjuk. Összehajtjuk 2-3-szor is, minden hajtogatásnál negyed órát pihentetjük.
Végül kinyújtjuk egy ujjnyi vastagságúra, a tetejét ha valaki szeretné az késsel bekockázhatja, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben kisütjük aranybarnára a pogikat.
Trükkök, tippek, praktikák:
Hagyjunk egy kis helyet a pogácsák között, mert megnőnek.
A hozzávalókat összegyúrjuk és nagyon FONTOS, hogy egy éjszakára hűtőben pihentessük! Másnap kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk a reszelt sajttal és /vagy s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, belekeverjük a sót, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék tejet. Összegyúrjuk egynemű nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, joghurtot és az olajat összekeverjük. Kisebb részletekben lisztet adunk hozzá, belekeverjük a sütőport is és egy nem túl kemény, nem túl lágy tésztát gyúrunk, amit félret...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 DL TEJBEN FELFUTTATJUK AZ ÉLESZTŐT (CUKOR NÉLKÜL). ÖSSZEGYÚRJUK A HOZZÁVALÓKAT, MAJD PIHENTETJÜK. AZ UTÓBBI ÉVEKBEN ESTE BEGYÚROM, HŰTŐBE TESZEM ÉJSZAKÁRA ÉS MÁSNAP SÜTÖM KI, ÚG...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű