menu

Családireceptkönyv.hu

lecsós csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél kiló csirkemáj
2 db tv paprika
2 db paradicsom
1 db erős paprika
1 nagy fej vöröshagyma

bors
fűszerpaprika
majoranna
fokhagymapor
Elkészítés :
A fej hagymát csíkokra vágjuk, és egy kis olajon megdinszteljük.
A kockára vágott májat hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk. Ezután a csíkokra vágott paradicsom kerül bele és egy kis víz (kb. 2dl), majd ezeket 10 percig főzzük, ameddig a paradicsom kicsit megfonnyad.
Fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük.
A csíkokra vágott paprikát hozzáadjuk, valamint a majorannát és a fokhagymaport, ha szükséges, egy kis vizet.
Ezután kb. 40 percig főzzük kis fokozaton, és időközben ellenőrizzük az ízét és a víz mennyiségét annak megfelelően, amilyen szaftosan szeretjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Káposztás fasirt
Káposztás fasirt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Sváb káposzta
Sváb káposzta

A kolbászt és a szalonnát megpirítjuk. Kiszedjük a lábosból és a zsírjában a hagymát és a káposztát is megpirîtjuk. Felöntjük vízzel és a tésztát a tetejére formázzuk. Fedő alatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Diéta
Húsos rakott karfiol (Update)
Húsos rakott karfiol (Update)

Karfiolt ételízesítős vízben puhítjuk. A darált pulykamellet a felforrósított olajban, előre pirított hagymára tesszük. Fűszerezzük, és mint a pörköltet megfőzzük. Karfiol felét o...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott káposzta
Rakott káposzta

A leveleket mosd át jó alaposan, majd forró vízben mártsd meg mindet 15-20 másodpercig, aztán szedd ki és tedd félre őket. Készítsd el a rizst, ha zacskósat készítesz, akkor úgy, h...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk