Fél kiló csirkemáj
2 db tv paprika
2 db paradicsom
1 db erős paprika
1 nagy fej vöröshagyma
só
bors
fűszerpaprika
majoranna
fokhagymapor
Elkészítés :
A fej hagymát csíkokra vágjuk, és egy kis olajon megdinszteljük.
A kockára vágott májat hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk. Ezután a csíkokra vágott paradicsom kerül bele és egy kis víz (kb. 2dl), majd ezeket 10 percig főzzük, ameddig a paradicsom kicsit megfonnyad.
Fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük.
A csíkokra vágott paprikát hozzáadjuk, valamint a majorannát és a fokhagymaport, ha szükséges, egy kis vizet.
Ezután kb. 40 percig főzzük kis fokozaton, és időközben ellenőrizzük az ízét és a víz mennyiségét annak megfelelően, amilyen szaftosan szeretjük.
A spárgát megmossuk, még ha zsenge, akkor is meghámozzuk, s enyhén sós vízben egy kicsit megfőzzük. Ha kihűlt, ötösével összefogjuk és begöngyöljük a sajtba, baconba. Egy tűzálló t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk. A zsemlét, a darált húst, a sót, borsot, a zúzott fokhagymát, szárított petrezselymet, a tojást, a parmezánt összekeverjük. A massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát egyforma vékony, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd kevés olajon, forró serpenyőben enyhén megpirítjuk. Megvárjuk amíg a zsírja kisül. Amikor a szalonna aranyszínű, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágd fel apróra a hagymát, szeleteld fel a gombát. 2. Közepes lángon párold aranyszínűre a hagymát az olajon. Egy picit már jusson túl az üveges állapoton, legyen színe. 3. Ve...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű