Családireceptkönyv.hu

Tört bab hagymával


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0, 5 kg szarazbab
2 fej hagyma
2db babérlevél
so, bors, piros paprika
1 evokanal liszt
olaj
fokhagyma (ízlés szerint)
3ek tejföl
1ek mustár
1tk cukor

Elkészítés:


A beáztatott babot felteszem főni a babérlevéllel és a fokhyagymával, sózom. Ha nehezen fő puhára, mokkáskanálnyi szódabikarbónával megsürgetem. Összeturmixolom pár kanál tejföllel és mustárral és cukorral, kevés borssal fűszerezem. A hagymát karikára vágom, minimális olajon megpirítom, ez rajta a feltét. Laktató, kiadós.

Tört bab hagymával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kéksajtos kenyérpuding
Kéksajtos kenyérpuding

A felkockázott kenyeret kivajazott tűzálló tálba tesszük. A tojásokat enyhén felverjük, összekeverjük a tejjel, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (az alternatíva menüpont összet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejfölös-Virslis tészta
Tejfölös-Virslis tészta

A virslit felkarikázzuk, majd olajban megpirítjuk. Amikor szépen megpirult ráöntjük a tejfölt, amit előtte összekevertünk fűszerekkel. A fűszerezés mindenkinek az ízlésére van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Csirkemell fasírt
Csirkemell fasírt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Carbonara makaróni
Carbonara makaróni

A tésztát enyhén sós, olajos vízben alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk. Az olajat felhevítjük, közben a bacont, szalonnát, sonkát felcsíkozzuk. A felh...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk