2 db tojás..15 dkg porcukor 15 dkg finomliszt..1 csomag sütőpor..10 dkg darált mák..2 db savanykás alma reszelve..1 db citrom reszelt héja..1.5 dl tej..3 evőkanál étolaj..
tojásokat cukorral kikeverni..hozzá sütőporos lisztet, mákot..majd étolaj, tej..almát, citromot reszelni és hozzá..170 fokon pirosra sütni
Egy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűNem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérünk, de ez függ a tojás nagyságától is. A cukormázhoz a fehérjét ki kell kevern...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLépés 2 Először a grízes alapot készítjük el, amihez felforraljuk a tejet és hozzáadjuk a búzadarát, majd újra forraljuk, és félretesszük teljesen kihűlni. Lépés 3 A tészta ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű