Neten találtam a receptet és picit átalakítottam. 1 l tejet, 2 dl buzadarát, 1,5 dl cukor és 1 tojás sárgáját felfőztem, kihűtöttem és kikevertem fél (12,5 dkg) margarinnal. Fél liter tejszínt (én meggle-t szoktam használni) felverünk, beleaprítjuk egy táblacsoki 2/3-át. Egy tál alját kirakjuk rumos tejbe áztatott babapiskótával, rá a grízes krém fele, jól megszórjuk meggyel és rátesszük a tejszínhab 1/3-át. Ezután megint babapiskóta, krém, meggy és végül a maradék tejszínhab következik. Tetejére csokit reszelünk vagy aprítunk és jól összehűtjük.
A tésztát gépben dagasztatom, 20 percig. Ügyelek rá, hogy nehogy túlmelegedjen, ha szükséges nyitott tetővel dolgoztatom. Mikor kész, kissé átgyúrom, akkor jó, ha rugalmas, kissé v...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KözepesA pudingot az előírás szerint megfőzöm, csak kevesebb tejben. A meggyet leszűröm (csak a 2/3-át használtam fel), kb 1 dl meggylében elkeverem az étkezési keményítőt, adok hozzá ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet egy tálba öntöm és beleteszem a joghurtot, tojást, sót, cukrot. Közben kovászt készítek langyos tejből, 3 kanál lisztből, élesztőből és 1 mokkáskanál cukorbó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral, vaníliás cukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük az élesztős tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű