(6-8 személyre, de érdemes eleve többet készíteni, mert melegítve még finomabb)
Hozzávalók:
Ø 80-90 dkg vöröskáposzta
Ø 30-40 dkg fehér káposzta
Ø 1 kis fej hagyma
Ø Fél dl olaj
Ø 1-2 dl hideg vízben elkevert 1 evőkanál ecet vagy citromlé
Ø 1 mokkáskanálnyi pirospaprika
Ø Kevés őrölt köménymag
Ø Só, bors
Elkészítés:
A káposztaféléket megmosom, félbevágom, majd negyedbe és legyalulom.
Nem szabad előre besózni, mert oda a vitamin!
Egy nagyobb lábasban felhevítem a zsiradékot, arany barnára megpirítom benne a cukrot, hozzáadom a finomra vágott hagymát, megfonnyasztom, megszórom 1 mokkáskanálnyi pirospaprikával, rádobom a gyalult káposztát, ízlés szerint sózom- borsozom, őrölt köménnyel ízesítem, majd 1-2 dl hideg vízzel elkeverem az ecetet (vagy citromlevet) és a káposztára öntöm.
Nagyon lassú tűzön, fedő alatt, gyakran megkeverve puhára párolom.
Végül, ha szükséges utána sózom- borsozom, savanyítom. A sóval óvatosan bánjunk, mert már másnap, az érlelődés következtében sósabb lesz, mint frissen pároltában.
Bármilyen sült húshoz mennyei!!
Megfőzzük a tojásokat keményre, majd utána hideg vízbe tesszük és megpucoljuk. Ketté vágjuk mindegyiket, a sárgájukat egy külön edénybe kanalazzuk. Minden mást adjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük. Felaprítjuk a párizsit, az uborkát, a hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrokkoli, Möhre, Radieschen und Apfel putzen und waschen. Brokkoli in Röschen teilen. 50 ml Wasser zum Kochen bringen und die Brokkoliröschen darin 2-3 Minuten blanchieren. Anschli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb edényben keverjük el a KNORR Gyros alapot (a tasak szélesebb része) 4 ek. olajban, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott húst, keverjük jól át és hagyjuk állni 1-2 perci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű