Családireceptkönyv.hu

Párolt káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(6-8 személyre, de érdemes eleve többet készíteni, mert melegítve még finomabb)
 
Hozzávalók:
Ø      80-90 dkg vöröskáposzta
Ø      30-40 dkg fehér káposzta
Ø      1 kis fej hagyma
Ø      Fél dl olaj
Ø      1-2 dl hideg vízben elkevert 1 evőkanál ecet vagy citromlé
Ø      1 mokkáskanálnyi pirospaprika
Ø      Kevés őrölt köménymag
Ø      Só, bors
 
Elkészítés:
A káposztaféléket megmosom, félbevágom, majd negyedbe és legyalulom.
Nem szabad előre besózni, mert oda a vitamin!
Egy nagyobb lábasban felhevítem a zsiradékot, arany barnára megpirítom benne a cukrot, hozzáadom a finomra vágott hagymát, megfonnyasztom, megszórom 1 mokkáskanálnyi pirospaprikával, rádobom a gyalult káposztát, ízlés szerint sózom- borsozom, őrölt köménnyel ízesítem, majd 1-2 dl hideg vízzel elkeverem az ecetet (vagy citromlevet) és a káposztára öntöm.
Nagyon lassú tűzön, fedő alatt, gyakran megkeverve puhára párolom.
Végül, ha szükséges utána sózom- borsozom, savanyítom. A sóval óvatosan bánjunk, mert már másnap, az érlelődés következtében sósabb lesz, mint frissen pároltában.
Bármilyen sült húshoz mennyei!!

Párolt káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Villámgyors medvehagymás répa tzatziki
Villámgyors medvehagymás répa tzatziki

5 hozzávaló, maximum 10 perc, és kész is van! Tudom-tudom, mindenféle tzatzikiből igazán nincs hiány a blogon. De mit tegyek, ha imádom őket? :-D Ha még nem unjátok a medvehagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes burgonysaláta
Majonézes burgonysaláta

A burgonyát héjában megfőzzük, melegen lehámozzuk. Jénai tálba szeletelve lerakjuk. A hagymát fél karikákra vágjuk, besózzuk. Sós, cukros, ecetes lét forralunk, ha felforrt, a sós...

Elkészítési idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
share
Töltött paradicsom
Töltött paradicsom

A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejüket. A belsejüket kikaparjuk, és egy tálba tesszük. 2. A meghámozott sárgarépát és a sajtot lereszeljük és a paradicsom húsához adjuk....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk