2 közepes méretű cékla
2 evőkanál majonéz
2 evőkanák natúr joghurt
6 gerezd fokhagyma
só, bors
A céklát jól megmossuk és héjában megfőzzük, majd ha megpuhult, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A majonézt, a joghurtot, a zúzott fokhagymát összekeverjük és a céklához adjuk, fűszerezzük. Legalább néhány órára hűtőbe tesszük, de az a legjobb, ha egy éjszakát pihen tálalás előtt.
Főzzük meg keményre a tojásokat. Ha kihűltek, pucoljuk meg óvatosan. Hosszában vágjuk ketté őket, vegyük ki a sárgájukat és tegyük egy tálba. A tejfölt, a lazacot, a mustárt, a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, héjas krumplit és a meghámozott sárgarépát egészben, sós vízben puhára főzzük. Miután kihűlt, meghámozzuk a krumplit és egy krumpliszeletelő segítségével apró kockákra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKönnyű elkészíteni, laktatóbb, mint egy zöldségekből készült saláta, és még finom is a joghurtos tésztasaláta. Kezdetnek főzz ki fél kilónyi fussili tésztát sós vízben. Amíg fő, eg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű