Saláta
2 közepes db kígyóuborka
5 közepes db paradicsom
2 közepes db lila hagyma
40 dkg feta sajt
30 db fekete olajbogyó
Öntet
8 ek olívaolaj
2 kk citromlé
2 kk oregánó
Az öntet hozzávalóit kb egy órával a felhasználás előtt összekeverjük, hogy az ízek jól összeálljanak.
Közben a hagymát, az uborkát karikákra vágjuk, a sajtot kockára szeleteljük, a paradicsomot cikkekre. Majd fél órával kb az étkezés előtt a salátához valókat egy tálban az öntettel együtt összekeverjük, és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek egymással. Jó étvágyat kívánok.
A krumplit nyersen megpucoljuk, felkarikázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal és az ecettel összekeverjük. A lilaha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A szép, egészséges, nagy, paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, tepsibe rakjuk, és sütőben megsütjük. Többször meg kell fordítani a tepsibe, ha a bőre kissé megég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt, a mustárt, a mézet, a citromlevet és borsot egy tálban összekeverem. Az almát meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem. A sajtot felkockázom, a virslit felkarikázom...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA saláta összes hozzávalóját kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük Kikeverjük az öntetet és salátára öntjük. Ha kész, 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű