¼ kg tészta (tetszőleges)
2 db alma
1 db lilahagyma
2 db sárgarépa
1 dk kaliforniai paprika
Tartármártás:
1 db tojás sárgája
csipet só
1 dl olaj
1 db citrom leve
1 ek. mustár
2 ek porcukor
1 nagy pohár tejföl
A tésztát sós vízben kifőzzük. Lereszeljük az almát és a sárgarépát. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikát kis kockákra. A kifőtt tésztával összekeverjük.
Elkészítjük a tartármártást:
A tojás sárgáját megsózzuk, majd nagyon lassan adagoljuk hozzá az olajat (kézi habverővel). Ezután ízesítjük a citromlével, porcukorral és a mustárral. Alaposan összekeverjük, majd ehhez adjuk hozzá a tejfölt.
Mindezt ráöntjük a tésztára, összekeverjük, lehűtjük és tálaljuk.
A gombát felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk. A felhevített olajba beleszórjuk a hagymát, majd a gombát és megpirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a mustárt, tejszínt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIntr-un vas bati putin ouale cu telul, adaugati smantana, faina si condimentele. Veti obtine o compozitie ca de omleta, destul de subtire. Turnati compozitia in tava tapetata cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 2-3 adag 10 dkg hajdina 5 dkg dió 5 dkg mazsola 1 alma ½ citrom leve és reszelt héja 1 teáskanál méz ½ kisebb fej kelkáposzta, fellaskázva 2 evőkanál o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, felaprított vöröshagymát és a fokhagymát 5 dkg vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zöld fűszereket, hogy az aromák és az illóolajok felszabaduljanak belőlük. Néhány ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes