menu

Családireceptkönyv.hu

Brutus saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél fej jégsaláta
25 dkg füstölt, főtt tarja
25 dkg sonka (lehet csirkemellsonka, gépsonka)
25 dkg trappista sajt
1 konzerv kukorica
2,5 dl tejföl
1 dl majonéz
1 tk porcukor

Elkészítés:


A salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük.

A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz.

A tejfölt a majonézzel és a porcukorral jól kikeverjük, és a salátára öntjük.

Alaposan összekeverjük, hűtés után tálaljuk.

Brutus saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajttekercs
Sajttekercs

Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szarvaspástétom
Szarvaspástétom

A húst kockára vágjuk, sós vízben felforraljuk, majd hideg vízzel lemossuk. A lemosott húst a nagyobb darabokra vágott vöröshagymával, fokhagymával, vadfűszerrel, 3 dkg margarinnal...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Joghurtos csirkemell sajtos burgonyával
Joghurtos csirkemell sajtos burgonyával

A csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

A padlizsánt megszurkálom, sütőben megsütöm. Meghámozom, lecsepegtetem. Összekeverem a reszelt hagymával, fokhagymával és az egyebekkel. Botmixerrel pépesítem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk