Családireceptkönyv.hu

Párolt káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A káposztát megtisztítjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk. A káposztát kb. gyufaszál vastagságúra szeleteljük vagy reszeljük. A hagymát apróra vágjuk és az olajon 2 evőkanál cukor hozzáadásával zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt káposztát, kicsit átpirítjuk, és hozzáöntjtük a vizet. Megsózzuk, és lassú tűzön, fedő alatt, gyakran kevergetve puhára pároljuk (kb. 1 óra). Ha szükséges még önthetünk hozzá kevés vizet, nehogy leégjen. Ha megpuhult hozzáadjuk az ecetet, átkeverjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes leve elpárolog. Őrölt köménnyel, és 1 evőkanál cukorral ízesítjük.




Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
1 kg lilakáposzta
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál cukor
5 evőkanál olaj
2 dl víz
1 kiskanál só
1 dl almaecet
izlés szerint őrölt kömény

Párolt káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSÍPŐS ECETES PAPRIKA
CSÍPŐS ECETES PAPRIKA

a paprikákat megmostam, szárukat eltávolítottam (kicsi csonkot hagytam csak rajtuk), majd tiszta üvegekbe tömködtem őket. Közben elkészítettem a felöntőlevet, amit anyum leírása al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Paprika lekvár
Paprika lekvár

Ezt mind 20 percig füzzök majd száraz dunsztba tesszük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászolt káposzta
Kovászolt káposzta

1 liter vízhez 1 ek. sót teszünk. Forraljuk a vizet fel. Tegyük nagy üvegbe a zöldségeket,forrázzuk le vízzel,hogy ellepje. Tetejére kenyér 3-4 nap kovászolás.2. nap ledobhatjuk a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Csalamádé
Csalamádé

2-3 napig állni hagyjuk és többször átforgatjuk. 3 nap után lehet üvegbe rakni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk